SCOATEREA TEMPORARA/DEFINITIVA DIN CIRCUITUL SILVIC
Scoaterea temporara/definitiva din circuitul silvic se realizeaza in vederea ocuparii temporare sau definitive a unor suprafete aflate in ford forestier, conformitate cu prevederile Ordinului nr. 694/2016 pentru aprobarea Metodologiei privind scoaterea definitivă, ocuparea temporară și schimbul de terenuri și de calcul al obligațiilor bănești.
SCOATEREA TEMPORARA/DEFINITIVA DIN CIRCUITUL AGRICOL
Scoaterea temporara/definitiva din circuitul agricol a terenurilor cu categorie de folosinta agricola, situate in extravilanul localitatilor, ce urmeaza a fi ocupate de obiective de investitii se realizeaza in conformitate cu ORDINUL nr. 83 din 23 februarie 2018 pentru aprobarea Procedurii privind scoaterea definitivă sau temporară din circuitul agricol a terenurilor situate în extravilanul localităților, precum și pentru aprobarea Procedurii privind restituirea tarifului achitat la Fondul de ameliorare a fondului funciar.
DOCUMENTATII AVIZ CONPET SA SI S.N.T.G.N TRANSGAZ SA
Uneori, obiectivele de investitii publice sau private intersecteaza sau intra in relatie de coexistenta cu infrastructura nationala de transport hidrocarburi, fiind impusa necesitatea obtinerii unui aviz, uneori, conditionat de realizarea unor devieri ale conductelor sau protectia mecanica a acestora. Pentru astfel de situatii, ne puteti contacta cu incredere.
PERMISUL DE EXPLOATARE BALASTIERA
Permisul de exploatare este actul juridic emis de Agenția Națională pentru Resurse Minerale, prin care se acordă dreptul de exploatare a unor cantități determinate de roci utilizabile în construcții, acumulări de turbă sau aur din aluviuni.
Rocile utilizabile în construcții, direct sau prin prelucrare, exploatabile pe bază de permis sunt următoarele: nisipul, pietrișul, gresia, marna, argila, gipsul, calcarul industrial și de construcție, calcarul ornamental, marmura, tuful, travertinul, dolomitul, cuarțitul, șisturile cristaline, gnaisul, pegmatitul, serpentinitul, amfibolitul, micașistul, granitul, riolitul, granodioritul, andezitul, sienitul, dioritul, porfirul, bazaltul, diabazul, perlitul, scoria bazaltică etc. (anexa nr. 8 la prezentele instrucțiuni "Codurile mineralelor și produselor de carieră, conform Clasificării produselor și serviciilor asociate activităților CPSA").
AVIZUL/AUTORIZATIA DE GOSPODARIRE A APELOR
Autorizatia de gospodarie a apelor reprezintă actul care condiționează din punct de vedere tehnic și juridic funcționarea sau exploatarea obiectivelor noi, construite pe ape sau care au legătură cu apele de suprafață, subterane, cu zona costieră, faleza, litoralul și plaja mării, cu apele maritime interioare, marea teritorială, zona economică exclusivă și platoul continental, precum și funcționarea și exploatarea în continuare a celor existente și, după caz, desfășurarea activității de depozitare, manevrare și/sau transport prin conducte al substanțelor periculoase sau alte activități pe sol sau în subsol care pot conduce la evacuarea indirectă de substanțe periculoase în apele subterane sau de suprafață.
-
a) finanțarea și/sau execuția obiectivelor noi de investiție, care urmează a fi construite pe ape sau care au legătură cu apele de suprafață, cu apele subterane, inclusiv construcțiile și instalațiile care se execută pe litoralul Mării Negre, pe faleza și plaja mării și pe fundul apelor maritime interioare și mării teritoriale;
-
b) dezvoltarea, modernizarea sau retehnologizarea unor procese tehnologice sau a unor instalații existente ale utilizatorilor de apă, dacă se modifică prevederile avizului obținut anterior, precum și dacă această modificare a intervenit până la promovarea lucrărilor respective.
-
c) după caz, desfășurarea activității de depozitare, manevrare, și/sau transport prin conducte a substanțelor periculoase, sau alte activități pe sol sau în subsol care pot conduce la evacuarea indirectă de substanțe periculoase în apele subterane sau de suprafață.
-
d) obținerea permisului de exploatare a nisipurilor și pietrișurilor din albiile cursurilor de apă și din terase, a nămolurilor din lacuri, în conformitate cu prevederile Legii minelor nr. 85/2003 cu modificările și completările ulterioare. Acest aviz nu exclude obligația obținerii autorizației de gospodărire a apelor pentru deschiderea exploatărilor.
Atanasiu Proiect SRL va ofera servicii de elaborare a studiilor de teren necesare fundamentarii planurilor de urbanism, a documentatiilor tehnice pentru autorizarea construirii.
Doresti sa afli mai multe despre serviciile noastre sau ai nevoie de ajutorul nostru? Iti stam la dispozitie in orice problema!
contacteaza-ne