DOCUMENTATIE TEHNICA PENTRU AUTORIZAREA CONSTRUIRII (D.T.A.C.)

D.T.A.C.- documentaţiile pentru obţinerea avizelor şi proiectul pentru autorizaţia de construire, conform Legii 50/1991, republicată, sunt un extras din proiectul tehnic şi se definesc ca o subfază a proiectului tehnic.

Documentaţiile pentru obţinerea avizelor şi proiectul pentru autorizaţia de construire au ca obiectiv întocmirea documentaţiilor necesare pentru obţinerea avizelor/acordurilor si autorizatiei de construire, impuse prin Certificatul de Urbanism. Acestea conțin fişe tehnice şi documentaţii cu extrase din proiectele tehnice pe specialităţi pentru obţinerea avizelor incluse în acordul unic și proiectul pentru autorizaţia de construire - D.T.A.C.
D.T.A.C. satisface nevoia obținerii autorizației de construire din partea Primăriei sau Consiliului Județean.

PROIECTUL TEHNIC – DETALII DE EXECUTIE (P.T.-D.E.)

P.T. - Proiectul tehnic constă în întocmirea tuturor documentaţiilor ce includ concepţia de realizare a unui obiectiv de investiţii, pe baza cărora se execută lucrările de construcţii autorizate, se urmăreşte şi se controlează calitatea acestora.

Proiectul tehnic conține proiecte tehnice pe specialităţi: arhitectura, structura de rezistenţă şi instalaţiile aferente construcţiei (piese scrise şi desenate), inclusiv listele cu cantităţile de lucrări şi materiale (antemăsurătorile) şi caietele de sarcini. Detaliile de execuție urmăresc asigurarea cu detalii care să respecte întocmai proiectul tehnic, autorizaţia de construire, prescripţiile regulamentare în vigoare, cerinţele investitorului şi coordonarea acestor detalii cu antreprenorii şi furnizorii și conțin documentaţii de detaliu necesare pe parcursul execuţiei. P.T. – D.E. satisface nevoia existenței planurilor, listelor de cantități, memoriilor, necesare constructorului pentru a realiza lucrările.

STUDIU DE FEZABILITATE – DOCUMENTATIE DE AVIZARE A LUCRARILOR DE INTERVENTIE (S.F.-D.A.L.I.)

S.F. – Studiul de fezabilitate este documentaţia tehnico-economică necesara, conform legii, fundamentarii investitiilor realizate din fonduri publice.

Proiectantul, fără a se limita la datele şi informaţiile cuprinse în nota conceptuală şi în tema de proiectare şi, după caz, în studiul de prefezabilitate, analizează, fundamentează şi propune minimum două scenarii/opţiuni tehnico-economice diferite, recomandând, justificat şi documentat, scenariul/opţiunea tehnico-economic(ă) optim(ă) pentru realizarea obiectivului de investiţii. Studiul de fezabilitate se aprobă potrivit competenţelor stabilite prin Legea nr. 500/2002, cu modificările şi completările ulterioare, şi Legea nr. 273/2006, cu modificările şi completările ulterioare.

S.F./D.A.L.I. satisfac nevoia de a fundamenta si justifica optiunea tehnico-economica optima pentru realizarea investitiilor publice.

SERVICII OFERITE:

Atanasiu Proiect SRL va ofera servicii de proiectare si elaborare a studiilor de fundamentare complementare. Serviciile de proiectare includ documentatiile tehnice fazele S.F., D.A.L.I., D.T.A.C. si P.T.-D.E., in functie de cerintele beneficiarului investitiei. stabilirea fazelor determinante, participarea la recepţia finală a lucrărilor, coordonarea echipelor de proiectanţi de specialitate, intocmirea documentatiilor tehnice pentru avize.

Doresti sa afli mai multe despre serviciile noastre sau ai nevoie de ajutorul nostru? Iti stam la dispozitie in orice problema!

contacteaza-ne
numar de telefon:

email:

adresa atanasiu proiect srl:

© Atanasiu Proiect 2019. Toate Drepturile Rezervate.